Go Back

Filotærte med kartoffel, feta og oliven

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min

Ingredienser
  

  • 1 pakke filodej
  • 1 glas Kalamata oliven
  • 350 gram kartofler
  • 1 tsk. Kærgården Let
  • 300 gram feta (Puck)
  • 6 stk. æg
  • 2 dl skummetmælk
  • 200 gram Cheasy Fraiche 5 %
  • 1 tsk. tørret timian
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber
  • 1 pose Cheasy revet mozzarella
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du
 

  • Skræl kartofler, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand.
  • Når kartoflerne er kogt færdige, hældes vandet fra. Steg dem herefter på panden i Kærgården Let, til de er sprøde/gyldne på overfladen.
  • Udsten oliven og bræk dem op i mindre stykker.
  • Bland æg, skummetmælk, Cheasy Fraiche, 200 gram Puck-feta, timian og friskkværnet peber i en skål. Blend med en stavblender til en ensartet masse.
  • Tænd nu ovnen på 180 grader varmluft.
  • I en bradepande eller et ildfast fad lægges nu arkene af filodej ét efter ét. Mellem hvert lag pensles der let med olie.
  • Sørg for, at der er filodej nok i siderne, til at du kan folde det ind over tærten til sidst for at lave en semi-lukket tærte.
  • Fordel kartofler, oliven, revet mozzarella og smuldr 100 gram Puck-feta i bradepanden/det ildfaste fad, hvor du netop har fordelt arkene af filodej.
  • Hæld nu æggeblandingen ud over resten af fyldet.
  • Bag i ovnen i 20-30 minutter, eller til fyldet har sat sig. Pas på toppen af filodej ikke brænder på.
  • Lad køle en smule af og servér!