Go Back

Forårsruller med filodej og kylling

Ingredienser
  

  • 1 pakke fersk filodej
  • 1 pakke glasnudler
  • 450 gram hakket kylling
  • 1 stk. æg
  • 150 gram revet gulerod
  • 1 stk. bananskalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 spsk. østerssauce
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. fish sauce
  • 1 spsk. brun farin
  • 1/3 tsk. friskkværnet peber
  • 1/3 tsk. grof salt
  • 2 spsk. sesamolie

Sådan gør du
 

  • Kog/iblødsæt nudlerne som anvist på pakken.
  • Snit bananskalotteløget fint og riv fed hvidløg.
  • Når nudlerne er færdige, skylles de under den kolde hane og hakkes meget groft.
  • Bland nu de afkølede nudler med hakket kylling, æg, revet gulerod, bananskalotteløg, ingefær, østerssauce, soyasauce, fish sauce, brun farin, friskkværnet peber og salt til en ensartet fars.
  • Del arkene af filodej på langs og på tværs, så du får fire mindre firkanter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Nu skal forårsrullerne fyldes! Det gør du ved at tage et af de udskårne ark filodej, pensle det med sammenpisket æg eller vand og lægge 2-3 spsk. fars på den penslede filodej.
  • Fordel farsen som en lille "pølse" på den korte led af filodejen, cirka 2-3 cm fra bunden af arket.
  • Fold nu bunden af filodejen over "pølsen" af fars, buk siderne ind over, så den lukkes i siderne og rul nu sammen til en forårsrulle.
  • Læg forårsrullen på en beklædt bageplade.
  • Fortsæt, til der ikke er mere fars.
  • Pensl. forårsrullerne med en smule sesamolie.
  • Bag forårsrullerne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  • Spis dem med det samme til en lækker salat. Servér med chilimayo, hoisinsauce og sød chilisauce.