Go Back

Hokkaidosuppe med chili og ingefær

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 20 min

Ingredienser
  

  • 1 stk. hokkaidogræskar
  • 1 stk. løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 dåse kokosmælk (light)
  • 5 dl vand
  • 2 stk. bouillonterninger
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 0,5 dl hvidvinseddike

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl græskar og fjern græskarkernerne.
  • Skær græskar i grove stykker.
  • Hak løg og chili groft.
  • Vend grøntsagerne i det tørrede timian og fordel det i en bradepande med låg (eller en stegeso/et ildfast fad - det vigtigste er, at der kan være væske i, og at det kan dækkes med låg eller fx sølvpapir).
  • Bag i ovnen i 20 minutter.
  • Efter de 20 minutter tilsættes kokosmælk, vand, hvidvinseddike, bouillonterninger og ingefær.
  • Læg låg på bradepanden og bag videre i ovnen i en time, eller til græskaren er mør.
  • Blend herefter bradepandens indhold til en ensartet suppe.
  • Servér med græskarkerner, bagte græskartern, bacon og frisk persille eller koriander.