Go Back

Granola med kanel og æble

Forb. tid 10 t
Tilb. tid 3 t

Ingredienser
  

  • 150 gram grovvalsede havregryn
  • 50 gram mandler
  • 25 gram solsikkekerner
  • 50 gram græskarkerner
  • 2,5 spsk. kanel
  • 250 gram æblegrød
  • 50 gram Kærgården Let
  • 30 gram lys sirup
  • 100 gram mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  • Hak mandler groft.
  • Bland havregryn, hakkede mandler, solsikkekerner, græskarkerner og kanel i en skål.
  • Hvis æblegrøden er med æblestykker, blendes æblegrøden hurtigt til en ensartet grød.
  • Smelt Kærgården Let i en kasserolle med æblegrød og lys sirup.
  • Vend smør-/æblegrødblandingen i skålen med havregryn, kerner, nødder og kanel.
  • Fordel granolablandingen på en beklædt bageplade i et så tyndt lag som muligt og bag 2-3 timer, til granolaen er sprød.
  • Vend et par gange undervejs, så det ikke brænder på.
  • Når granolaen er sprød, tages den ud af ovnen og køles helt ned.
  • Hak nu den mørke chokolade og vend i den kolde granola.
  • Opbevar i en lufttæt beholder.