Go Back

Langtidssimret oksegryde

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 3 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk. stort løg (eller 2 små)
  • 4 fed hvidløg
  • 6 stk. gulerødder
  • 4 stk. persillerødder
  • 500 gram oksekød i tern (okseinderlår eller klump)
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 140 gram tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1,2 liter vand
  • 2 stk. oksebouillonterninger
  • 100 gram Philadelphia Light
  • Salt og Easis Perfect Sød (eller sukker)

Sådan gør du
 

  • Hak løg og riv/pres hvidløg.
  • Skræl gulerødder og persillerødder og hak dem groft.
  • Steg løg og hvidløg af i en sauterpande (eller gryde) med olivenolie i 2-3 minutter.
  • Tilsæt gulerødder og persillerødder og steg videre i et par minutter.
  • Tilsæt oksetern og brun kødet i panden med grøntsagerne.
  • Tilsæt paprika, timian og rosmarin og rør godt rundt.
  • Hæld hakkede tomater i og tilsæt tomatpuré til panden og bland godt med de resterende ingredienser.
  • Opløs bouillonterninger i 1 liter vand og hæld i panden.
  • Lad retten simre under låg ved middel/lav varme i 3-4 timer. Rør undervejs, så det ikke brænder på i bunden. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis det koger ud.
  • Når kødet er helt mørt, og det nærmest kan skæres over med en gaffel, tilsættes Philadelphia Light.
  • Smag til med salt og Easis Perfect Sød (eller sukker) og DONE!
  • Servér med pasta, ris eller kartoffelmos + frisk persille og revet parmesan.