Go Back

Kødsovs med fløde og mascarpone

Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk. løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk. squash
  • 3 stængler selleri
  • 450 gram cherrytomater
  • 300 gram hakket oksekød (3-7 %)
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 100 gram tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk. koncentreret kyllingefond
  • 0,5 liter vand
  • 100 gram mascarpone
  • 150 gram revet cheddar
  • 0,25 liter fløde
  • Salt og Easis Perfect Sød
  • Pasta efter behov

Sådan gør du
 

  • Skyl og hak grøntsager, riv/pres hvidløg og skyl cherrytomater.
  • Varm gryden/panden op til middelhøj varme.
  • Tilsæt olie og “klar” løg og hvidløg.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og steg videre i et par minutter.
  • Brun det hakkede oksekød af sammen med grøntsagsblandingen.
  • Tilsæt de tørrede krydderier og rør rundt.
  • Tilsæt nu tomatpuré, rør rundt og tilsæt til sidst hakkede og flåede tomater.
  • Bland kyllingefond og vand og hæld i gryden/panden.
  • Lad simre ved middelvarme i en times tid.
  • Smag nu kødsovsen til med salt og flydende sødemiddel (eller sukker).
  • Tilsæt herefter ost, mascarpone og fløde og lad simre videre i cirka et kvarter ved lav varme.
  • Imens koges pasta i en gryde ved siden af, og kødsovsen smages til med salt og sødemiddel (eller sukker) en sidste gang.
  • Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra, og pastaen vendes i kødsovsen.