Brød Nye opskrifter

reklame // Foccacia med salt og hvidløg

21. august 2022

Der er sket noget ret fantastisk i mit liv – også selvom jeg oprindeligt havde besluttet mig for, at det slet ikke var noget for mig. Men altså … Jeg har fået mig en airfryer, og jeg kan lige så godt sige det, som det er: Jeg har saftsusemig sjældent taget så meget fejl som i det her tilfælde. Fordi når andre har sagt til mig, at de nærmest ikke kan leve uden deres airfryer, har jeg kigget lidt mistroisk på dem og tænkt for mig selv “Men har du ikke en ovn?”. Ja, det indrømmer jeg altså gerne – jeg har været en lille smule skeptisk overfor konceptet, indtil det begyndte at poppe op alle mulige steder i mit Insta-feed!

Men som sagt: JEG KUNNE IKKE HAVE TAGET MERE FEJL!

Min Cosori Airfryer er lige så nice som iskaffe på en brandvarm sommerdag 😍

For sådan en airfryer, den er godt nok smart. Ikke bare sådan lidt smart. Nej, den er rigtig meget smart på den der “kan ikke længere leve uden den”-agtige måde! Fordi ikke nok med at den lynhurtigt tilbereder et smasklækkert måltid, så er den også nem at rengøre. Ja, jeg tror faktisk næsten, jeg synes, den gør det på den halve tid. Sådan føles det i hvert fald.

Og når jeg laver mad i min Cosori Premium Airfryer, skal jeg ikke bøvle med bagepapir, skrubbesvampe og what else not, som jeg normalt skal, når jeg laver mad i min almindelige ovn. For kurvene og tilbehøret (jep, der findes også en drønsmart airfryer tilbehørspakke fra Cosori) kan vaskes i opvaskeren, imens jeg ser Morten Korch-film i min sofa.

(Jeg sagde jo, det er nemt 😎)

Der er selvfølgelig også andre fordele ved at lave mad i en airfryer …

Eksempelvis at man kan spare på stegefedtet uden at gå på kompromis med sprødhed, konsistens og smag. Noget, der ærlig talt sparer mig for uhyggeligt mange kalorier (og som jeg har prioriteret højt hele vejen igennem mit vægttab ved blandt andet at bruge gode nonstick pander).

Indtil videre har jeg blandt andet fået lavet pølsehorn, pizza, noget pulled chicken-agtigt-et-eller-andet, spejlæg, kyllingelår, pommes, kyllingeshawarma (altså, HJEMMELAVET shawarma på spyd og alting!!) og så det – hvis jeg nu selv skal sige det – pivlækre foccaciabrød med salt og hvidløg, som du finder opskriften på lige herunder, i min airfryer!

Den er sååååh nem og intuitiv at bruge, at jeg næsten også tror, jeg tør lade Kenneth bruge den uden opsyn (måske – den del er jeg ikke helt sikker på endnu).

Og hvis du nu sidder og tænker “Tjoh, sådan en kunne jeg ærlig talt også godt bruge, sådan en airfryer, vil jeg bare lige sige, at du med min rabatkode “Wobblybits15” får 15 % rabat på din helt egen airfryer og tilbehørspakke 🥳🥳🥳

Foccacia med salt og hvidløg

Forb. tid 12 timer
Tilb. tid 15 timer

Equipment

 • 1 Cosori Airfryer
 • 1 Cosori Pizzapande

Ingredienser
  

 • 250 gram koldt vand
 • 5 gram gær
 • 150 gram manitobamel
 • 100 gram durummel
 • 1 tsk. fint salt
 • 2 spsk. olivenolie Vælg gerne en olivenolie med smag – fx med hvidløg.
 • 1 tsk. flagesalt Fx fra Maldon

Sådan gør du
 

 • Hæld det kolde vand i en skål.
 • Opløs gæren i vandet.
 • Tilsæt nu manitobamel, durummel og salt.
 • Rør alle ingredienserne sammen, til du har en nogenlunde ensartet dej. Dejen skal IKKE æltes.
 • Hæld nu dejen i en lidt større lufttæt beholder og lad den stå et par timer på køkkenbordet.
 • Stil herefter dejen i den lufttætte beholder i køleskabet til dagen efter. Jeg lod min dej stå i køleskabet natten over i cirka 10 timer.
 • Når det er tid til at bage brødet, opvarmer du din airfryer til 200 grader.
 • Imens airfryeren varmer pensler du din Cosori pizzapande med én spsk. god olivenolie.
 • Herefter hælder du FORSIGTIGT dejen over i pizzapanden og fordeler dejen, så den fylder hele pizzapanden.
 • Smør herefter oversiden af brødet med én spsk. olivenolie og tryk små fordybninger i brødet med dine fingerspidser, så olien kommer godt ned i brødet.
 • Til sidst drysses lidt flagesalt henover, og brødet bages i airfryeren ved 200 grader i 15 minutter.

Servér dit foccacia til en lækker salat, til en suppe eller spis det med en olivenolie af ok god kvalitet. Ja, ja, det kan godt være, du tror, jeg er skør, når jeg foreslår bare at køre hvidt brød og olie, men jeg lover dig for, at det er en lækker omgang, og så synes jeg at have hørt engang, at det er sådan noget, man gør dernede i Italien. Og hvis italienerne kan, så kan jeg love dig for, at jeg også kan 😎

You Might Also Like