Jeg elsker kartofler. Og oliven. Og feta.
Så du kan måske forestille dig, hvorfor jeg selv synes, den her tærte er lidt for lækker til det her sted?! Well, det synes jeg i hvert fald! Og det bedste er, at den sagtens kan spises både varm og kold (faktisk foretrækker jeg den selv kold, men det er vist mest en smagssag).
Nå, men altså…
Den dur til aftensmad serveret med tzatziki og en grøn salat – og til frokost dagen efter!
#jegsigerdetbare


Filotærte med kartoffel, feta og oliven
Ingredienser
- 1 pakke filodej
- 1 glas Kalamata oliven
- 350 gram kartofler
- 1 tsk. Kærgården Let
- 300 gram feta (Puck)
- 6 stk. æg
- 2 dl skummetmælk
- 200 gram Cheasy Fraiche 5 %
- 1 tsk. tørret timian
- 0,5 tsk. friskkværnet peber
- 1 pose Cheasy revet mozzarella
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Skræl kartofler, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand.
- Når kartoflerne er kogt færdige, hældes vandet fra. Steg dem herefter på panden i Kærgården Let, til de er sprøde/gyldne på overfladen.
- Udsten oliven og bræk dem op i mindre stykker.
- Bland æg, skummetmælk, Cheasy Fraiche, 200 gram Puck-feta, timian og friskkværnet peber i en skål. Blend med en stavblender til en ensartet masse.
- Tænd nu ovnen på 180 grader varmluft.
- I en bradepande eller et ildfast fad lægges nu arkene af filodej ét efter ét. Mellem hvert lag pensles der let med olie.
- Sørg for, at der er filodej nok i siderne, til at du kan folde det ind over tærten til sidst for at lave en semi-lukket tærte.
- Fordel kartofler, oliven, revet mozzarella og smuldr 100 gram Puck-feta i bradepanden/det ildfaste fad, hvor du netop har fordelt arkene af filodej.
- Hæld nu æggeblandingen ud over resten af fyldet.
- Bag i ovnen i 20-30 minutter, eller til fyldet har sat sig. Pas på toppen af filodej ikke brænder på.
- Lad køle en smule af og servér!