Frokost Hovedretter Nye opskrifter Opskrifter

Forårsruller med filodej og kylling

7. oktober 2021

Jeg tror ikke, man skal have fulgt med på min Instagram alt for længe for at have opdaget, at vi er ret vilde med asiatisk mad herhjemme. Sådan virkelig! Og noget af det, vi især er blevet svært glade for, er det vietnamesiske køkken!

En forkærlighed, der er opstået af at bestille alt for meget mad fra vores lokale vietnamesiske restaurant – Pho Saigon (som sådan virkelig, virkelig er et besøg værd, hvis vi nu skal smide en lille anbefaling afsted på sådan en helt almindelig torsdag).

Personligt er jeg ret glad for:

Friske forårsruller
Sprødstegte tigerrejer
Bánh Mì (vietnamesisk sandwich)
Bún

… Og så Chả Giò, der er en friturestegt forårsrulle med svine-/rejefars og altså også totalt meget inspirationen til de her nudler!! 😎

Servér nudlerne med en asiatiskinspireret salat, hoisinsauce, chilimayo og sød chilisauce.

Jeg siger dig – det er møglækkert!!! 🤤🤤

P.S. I min salat har jeg revet gulerod, romainesalat, cherrytomater, agurk, forårsløg, koriander, chili, peanuts, ristede løg, sesam og en “lidt af det og lidt af det”-dressing.

P.P.S. Rullerne kan sagtens gemmes til frokost dagen efter eller fryses ned til en anden god gang!

Forårsruller med filodej og kylling

Ingredienser
  

  • 1 pakke fersk filodej
  • 1 pakke glasnudler
  • 450 gram hakket kylling
  • 1 stk. æg
  • 150 gram revet gulerod
  • 1 stk. bananskalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 spsk. østerssauce
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. fish sauce
  • 1 spsk. brun farin
  • 1/3 tsk. friskkværnet peber
  • 1/3 tsk. grof salt
  • 2 spsk. sesamolie

Sådan gør du
 

  • Kog/iblødsæt nudlerne som anvist på pakken.
  • Snit bananskalotteløget fint og riv fed hvidløg.
  • Når nudlerne er færdige, skylles de under den kolde hane og hakkes meget groft.
  • Bland nu de afkølede nudler med hakket kylling, æg, revet gulerod, bananskalotteløg, ingefær, østerssauce, soyasauce, fish sauce, brun farin, friskkværnet peber og salt til en ensartet fars.
  • Del arkene af filodej på langs og på tværs, så du får fire mindre firkanter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Nu skal forårsrullerne fyldes! Det gør du ved at tage et af de udskårne ark filodej, pensle det med sammenpisket æg eller vand og lægge 2-3 spsk. fars på den penslede filodej.
  • Fordel farsen som en lille "pølse" på den korte led af filodejen, cirka 2-3 cm fra bunden af arket.
  • Fold nu bunden af filodejen over "pølsen" af fars, buk siderne ind over, så den lukkes i siderne og rul nu sammen til en forårsrulle.
  • Læg forårsrullen på en beklædt bageplade.
  • Fortsæt, til der ikke er mere fars.
  • Pensl. forårsrullerne med en smule sesamolie.
  • Bag forårsrullerne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  • Spis dem med det samme til en lækker salat. Servér med chilimayo, hoisinsauce og sød chilisauce.

You Might Also Like