Hokkaidosuppe med chili og ingefær

Indrømmet! Jeg elsker efteråret. Sådan virkelig, virkelig meget! Det kolde vejr, dyne på sofaen og tøj, man kan pakke sig væk i. Nå ja, og så synes jeg også, det er ret nice, at vi endelig er nået dertil, hvor vi kan spise simremad og supper, uden nogen kigger mærkeligt og siger:

“Det er da godt nok ikke særlig sommeragtigt!”

Fordi selvom jeg synes, jordbær og nye asparges er nice – for det synes jeg da, bevares!

Ja, så er jeg altså bare så meget mere end “mad, der falder fra hinanden, fordi det har passet sig selv simret i 100 år”-kind of a person.

Hyggemad, you know!

Og det synes jeg altså, græskarsuppe kan. Især hvis det bliver pyntet med 10 kg bacon!!

Så altså…

Lidt hakke, hakke, hakke og så ellers bare i en bradepande med hele molevitten og lad det passe sig selv, indtil suppen skal blendes.

Go’ fornøjelse og velbekomme! 😘🎃

Hokkaidosuppe med chili og ingefær

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 20 min

Ingredienser
  

  • 1 stk. hokkaidogræskar
  • 1 stk. løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 dåse kokosmælk (light)
  • 5 dl vand
  • 2 stk. bouillonterninger
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 0,5 dl hvidvinseddike

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl græskar og fjern græskarkernerne.
  • Skær græskar i grove stykker.
  • Hak løg og chili groft.
  • Vend grøntsagerne i det tørrede timian og fordel det i en bradepande med låg (eller en stegeso/et ildfast fad – det vigtigste er, at der kan være væske i, og at det kan dækkes med låg eller fx sølvpapir).
  • Bag i ovnen i 20 minutter.
  • Efter de 20 minutter tilsættes kokosmælk, vand, hvidvinseddike, bouillonterninger og ingefær.
  • Læg låg på bradepanden og bag videre i ovnen i en time, eller til græskaren er mør.
  • Blend herefter bradepandens indhold til en ensartet suppe.
  • Servér med græskarkerner, bagte græskartern, bacon og frisk persille eller koriander.