Morgenmad Nye opskrifter Opskrifter

Granola med kanel og æble

25. september 2021

Jeg er ikke verdens største morgenmadsmenneske. Mest af alt fordi jeg synes, morgenmad alt for ofte bliver reduceret til et eller andet sekundamåltid, som bare skal agere benzin for kroppen, indtil vi skal have noget mere spændende – frokost eller aftensmad. Og jeg indrømmer gerne, at jeg har det lidt ligesom, jeg tror, de fleste andre har det med morgenmad; Jeg har hverken øjne, hoved eller tid til at stå og bruge tiden på store smagsoplevelser om morgenen. Af selv samme årsag er det også meget, meget sjældent, jeg rent faktisk får spist det der morgenmad. Fordi mad som benzin bare virkelig ikke interesserer mig specielt meget.

Det samme gælder i øvrigt frokost…

Så lige nu, hvor jeg har tiden til det, forsøger jeg at tænke i løsninger, jeg kan lave på forhånd, og som smager røvgodt. Og de to ting kan den her æble- og kanelgranola altså (i hvert fald hvis jeg selv skal sige det 😎🥳).

Granola med kanel og æble

Forb. tid 10 timer
Tilb. tid 3 timer

Ingredienser
  

 • 150 gram grovvalsede havregryn
 • 50 gram mandler
 • 25 gram solsikkekerner
 • 50 gram græskarkerner
 • 2,5 spsk. kanel
 • 250 gram æblegrød
 • 50 gram Kærgården Let
 • 30 gram lys sirup
 • 100 gram mørk chokolade

Sådan gør du
 

 • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
 • Hak mandler groft.
 • Bland havregryn, hakkede mandler, solsikkekerner, græskarkerner og kanel i en skål.
 • Hvis æblegrøden er med æblestykker, blendes æblegrøden hurtigt til en ensartet grød.
 • Smelt Kærgården Let i en kasserolle med æblegrød og lys sirup.
 • Vend smør-/æblegrødblandingen i skålen med havregryn, kerner, nødder og kanel.
 • Fordel granolablandingen på en beklædt bageplade i et så tyndt lag som muligt og bag 2-3 timer, til granolaen er sprød.
 • Vend et par gange undervejs, så det ikke brænder på.
 • Når granolaen er sprød, tages den ud af ovnen og køles helt ned.
 • Hak nu den mørke chokolade og vend i den kolde granola.
 • Opbevar i en lufttæt beholder.

You Might Also Like