Hovedretter Nye opskrifter Simremad

Langtidssimret oksegryde

23. september 2021

Jeg ved ikke med jer, men noget af det, jeg elsker allermest ved efteråret, er at lave den der slags simremad, der tager nul-komma-fem at forberede, og som derefter bare skal stå og passe sig selv i en gryde i hundrede år, indtil det er så mørt og lækkert, at det falder fra hinanden, bare jeg kigger på det 😍🤤

Altså den slags mad, som har allerbedst af at blive serveret med en røvlækker kartoffelmos, ris eller (for Kenneths vedkommende) pasta + en ordentlig røvfuld ost!

… Og hvis jeg sådan virkelig skal have mundvandsfremkaldende comfort food, kører jeg den altså hjem med – og hold nu fast, for det er seriøst 🤤🤤 – GRATINERET KARTOFFELMOS! 😎🙌🏻

Ironisk nok, når det nu er den slags mad, jeg holder allermest af at spise, har simremad (og især den del af det, der vedrører kartoffelmos) i mange år været en af de ting, jeg ikke turde spise. Simpelthen fordi jeg i mit hoved havde bildt mig ind, at den slags “tunge” mad nødvendigvis betød vægtøgning, ene og alene fordi jeg dagen efter vejede mere end dagen før. I dag ved jeg heldigvis godt, at vægttab/vægtøgning er så meget mere komplekst end ét enkelt måltid, og det priser jeg mig lykkelig for. Men overvej lige hvor crazy mange år, jeg har ladet være med at spise mad, jeg godt kunne lide, fordi jeg var bange for, hvad min badevægt mente om det dagen efter. Det er skørt at tænke på.

Så med det sagt – LAD OS SPISE! 🥳

Langtidssimret oksegryde

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 stk. stort løg (eller 2 små)
 • 4 fed hvidløg
 • 6 stk. gulerødder
 • 4 stk. persillerødder
 • 500 gram oksekød i tern (okseinderlår eller klump)
 • 2 spsk. paprika
 • 1 spsk. frisk timian
 • 1 spsk. frisk rosmarin
 • 140 gram tomatpuré
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1,2 liter vand
 • 2 stk. oksebouillonterninger
 • 100 gram Philadelphia Light
 • Salt og Easis Perfect Sød (eller sukker)

Sådan gør du
 

 • Hak løg og riv/pres hvidløg.
 • Skræl gulerødder og persillerødder og hak dem groft.
 • Steg løg og hvidløg af i en sauterpande (eller gryde) med olivenolie i 2-3 minutter.
 • Tilsæt gulerødder og persillerødder og steg videre i et par minutter.
 • Tilsæt oksetern og brun kødet i panden med grøntsagerne.
 • Tilsæt paprika, timian og rosmarin og rør godt rundt.
 • Hæld hakkede tomater i og tilsæt tomatpuré til panden og bland godt med de resterende ingredienser.
 • Opløs bouillonterninger i 1 liter vand og hæld i panden.
 • Lad retten simre under låg ved middel/lav varme i 3-4 timer. Rør undervejs, så det ikke brænder på i bunden. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis det koger ud.
 • Når kødet er helt mørt, og det nærmest kan skæres over med en gaffel, tilsættes Philadelphia Light.
 • Smag til med salt og Easis Perfect Sød (eller sukker) og DONE!
 • Servér med pasta, ris eller kartoffelmos + frisk persille og revet parmesan.

You Might Also Like