Hvis der er én ting i hele verden, der altid, altid, ALTID er et hit herhjemme (altså udover mad fra McDonald’s), så er det, når jeg gider lave “noget-med-hjemmelavet-salsa”, og den her tacosalat er ingen undtagelse!
I salaten har jeg: Pulled Chicken, ristede sorte bønner, syrnet rød spidskål, stegte majs, agurk, snackpeber, salat, cheddar med 🌶🌶, guacamole og pico de gallo (frisk salsa).

Tacosalat med pulled chicken
Ingredienser
Pulled chicken
- 2 stk. kyllingebrystfileter
- 2 spsk. Easis chilisauce
- 2 spsk. Easis BBQ-sauce
- 2 spsk. hoisin Sauce
- 2 spsk. taco Sauce Medium (Købt i Føtex)
Syrnet spidskål
- 150 gram rød spidskål
- 1 stk. lime
- 0,5-1 tsk. groft salt
Guacamole
- 1 stk. stor avocado
- 1-1,5 spsk. Cheasy Fraiche 5 %
- 0,5 stk. alm. størrelse rødløg
- 1 fed hvidløg
- 0,5 stk. lime
- salt
Pico de gallo
- 200 gram San Marzano-tomater
- 0,5 stk. alm. størrelse rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt koriander
- 0,5-1 stk. rød chili
- 1 stk. lime
- 2 spsk. fransk æblecidereddike
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og Easis Perfect Sød
Sådan gør du
Pulled chicken
- Bland chili- og BBQ-sauce og hæld ud over kyllingefileterne.
- Pak herefter ind i sølvpapir (eller læg i et lille ildfast fad med låg) og sæt i ovnen på 125 grader varmluft i 2,5 timer.
- Efter 2,5 time tages kyllingefileterne ud af ovnen og trækkes fra hinanden med to gafler.
- Til sidst tilsættes hoisin sauce og tacosauce og blandes med kyllingen.
Syrnet spidskål
- Rengør og snit spidskål fint.
- Tilsæt herefter limesaft og 0,5 tsk. groft salt
- Massér limesaft og groft salt godt og grundigt ind i spidskålen.
- Smag eventuelt til med resten af saltet.
Guacamole
- Kør avocado, cremefraiche, lime, rødløg og hvidløg i en minihakker/blender, til det har en fin, ensartet konsistens.
- Smag til med salt.
Pico de gallo
- Del tomaterne i kvarte.
- Hak rødløg, hvidløg, chili og koriander fint (jeg bruger altid minihakker).
- Bland tomater, rødløg, chili og koriander med limesaft, eddike og olie.
- Smag til med salt og Perfect Sød fra Easis (eller almindelig sukker).